مطالعهای در مورد بزرگسالان دارای اضافه وزن و بررسی میزان مصرف لبنیات آنها انجام شد و نتایج حاکی از آن است که رژیم حاوی لبنیات زیاد (HDD) برای کاهش فشار خون موثر است، به عقیده محققان افزایش کلسیم عامل این کاهش بوده است.
نشریه آمریکایی Journal of Clinical Nutrition هفته گذشته تحقیقات جدیدی را منتشر کرد که در آن تأثیرات لبنیات بر فشار خون در زنان و مردان دارای اضافه وزن، میانسال بررسی شده است. لبنیات به طور سنتی برای سلامتی قلبی عروقی و برای بزرگسالان به میزان بیش از حد ناسالم قلمداد شده است.
محققان بیان کردند که هدف از این مطالعه بررسی تأثیر رژیم حاوی لبنیات زیاد در مقایسه با رژیم کم لبنیات در شرکتکنندگان است که سه وعده غذایی در روز را طی دو دوره شش هفتهای جداگانه مصرف کردهاند. به افراد HDD (High Dairy Diet) دستور داده شد كه پنج یا شش سهم لبنیات در روز مصرف كنند، در حالی كه افراد گروه LDD (Low Dairy Diet) كمتر از یك سهم مصرف میكردند. گروه HDD باید هر روز دو قسمت ماست و حدود دو برش پنیر بخورند، اما سهمهای باقیمانده توسط افراد انتخاب میشدند.
بین دو رژیم مداخلهای شش هفتهای، یک دوره «استراحت» چهار هفتهای وجود داشت. شرکتکنندگان با یک متخصص تغذیه کار کردند تا رژیمهای مداخله خود را در کالری و الگوی غذایی یکسان نگه دارند. این متخصص تغذیه سپس میزان انرژی و میزان دریافت مواد مغذی را از دفترچههای غذایی افراد محاسبه و میزان مصرف پروتئین، کلسیم، سدیم، پتاسیم، و منیزیم را مورد بررسی قرار داد.
در پایان دو دوره افراد گروه HDD، دارای وزن کمی بالاتر و در نتیجه BMI اندکی بالاتر از افراد LDD بودند. میزان کل انرژی دریافتی محاسبه شده نیز در برای افراد HDD نسبت به LDD به طور قابل توجهی بیشتر بود.
به طور کلی، محققان دریافتند که بعد از اتمام این تحقیق فشار خون افراد HDD پایینتر از گروه LDD است. آنها بین فشار خون پایین و دریافت کلسیم همبستگی یافتهاند.
منبع:
Rietsema, S., Eelderink, C., Joustra, M.L., van Vliet, I.M., van Londen, M., Corpeleijn, E., Singh-Povel, C.M., Geurts, J.M., Kootstra-Ros, J.E., Westerhuis, R. and Navis, G., 2019. Effect of high compared with low dairy intake on blood pressure in overweight middle-aged adults: results of a randomized crossover intervention study. The American journal of clinical nutrition, 110(2), pp.340-348. DOI: 10.1093/ajcn/nqz116