در سال ۲۰۲۲ ارزش جهانی پروبیوتیکها، ۵۷.۸ میلیارد دلار بود و انتظار میرود که میانگین نرخ رشد سالیانه درآمد ۸.۱٪ در طول مدت پیشبینی شده را به ثبت برساند. از عوامل کلیدی موثر در رشد بازار پروبیوتیکها میتوان به مواردی همچون مشارکت سازمانهای بینالمللی در واحدهای تحقیق و توسعه این محصولات، افزایش مصرف آنها در انواع غذاها و نوشیدنیها، و افزایش آگاهی مشتریان در مورد سلامت روده اشاره کرد.
یکی از مهمترین عوامل رشد درآمد بازار پروبیوتیکها، افزایش آگاهی مشتریان در مورد سلامت رودهها میباشد. طبق مشاهدات، مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک و همچنین استفاده از مکملهای پروبیوتیکی، تاثیر بسیار مثبتی بر ترکیب میکروبیوم روده دارد. علاوه بر آن، مصرف غذاهای تخمیری طبیعی نیز به جمعیت باکتریایی طبیعی میکروبیوم کمک میکند. پروبیوتیکها نقش اساسی در تعداد بیشماری از باکتریهایی که بدن برای حفظ عملکرد و سلامتی به آنها متکی است، ایفا میکنند. آنها باعث افزایش جذب مواد مغذی شده و در صورت مصرف در دوزهای مناسب به هضم غذا نیز کمک میکنند. اثربخشی پروبیوتیکها با توجه به مصرف خوراکی آنها، به مقاومت آنها در برابر شرایط اسیدی معده و دستگاه گوارش بستگی دارد.
انتخاب محصولات لبنی برای توزیع پروبیوتیکها از ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و تغذیهای متفاوت آنها نشات میگیرد، که به آنها این توانایی را میدهد تا به عنوان یک بافر در محیط بسیار اسیدی معده (pH 2-3) عمل کنند. با کمک این خاصیت بافری، پروبیوتیکها به طور بالقوه میتوانند با رسیدن به مقدار کافی (6-8 log CFU/mL) در بخش پایینی روده، فواید درمانی خود را اعمال کنند. تولیدکنندگان تنها از سویههای پروبیوتیک غیربیماریزا در محصولات غذایی و نوشیدنی استفاده میکنند تا اطمینان حاصل کنند که برای مصرفکنندگان خطری نخواهد داشت. لاکتوباسیلها و بیفیدوباکتریها از پرمصرفترین میکروارگانیسمهای پروبیوتیکی در غذا و نوشیدنیها میباشند که برای میزبان کاملا بیخطر هستند.
با وجود اینکه کاربرد پروبیوتیکها در غذا میتواند منجر به چالشهایی شود، در سالهای اخیر، فروش غذاهای فراسودمند به خصوص غذاهایی حاوی پروبیوتیک، افزایش چشمگیری داشته است، زیرا مصرفکنندگان بیش از پیش به اهمیت رژیم غذایی سالم پیبردهاند.
منبع:
https://dairynews.today/global/news/probiotics-market-size-worth-usd-125-55-billion-in-2032.html