در مطالعهای که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد، محققان دریافتند افزودن غذاهای لبنی به رژیم غذایی روزانه افراد سالمند میتواند احتمال شکستگی ناشی از زمین خوردن را کاهش دهد.
این کارآزمایی دو ساله که توسط دانشگاه ملبورن و آستین هلث انجام شد، شامل 7195 نفر از ساکنان 60 مرکز مراقبت سالمندان ویکتوریایی بود و اولین مطالعهای بود که تأثیر تأمین کلسیم و پروتئین اضافی از طریق غذاهای لبنی را بر خطر شکستگی استخوانها آزمایش کرد. در افراد مسن با طول عمر بالاتر، میتوان انتظار افزایش شیوع بیماریهای مزمن، سوء تغذیه، از دست دادن توده عضله اسکلتی، و شکنندگی استخوان را داشت که خطر افتادن و شکستگی را افزایش میدهد که میتواند منجر به ناتوانی مداوم و مرگ زودرس شود.
حدود 30% از تمام شکستگیهای لگن در ساکنین خانه سالمندان رخ میدهد و حدود دو سوم آنها دچار سوءتغذیه یا در معرض آن هستند.
در حالیکه مصرف غذاهای لبنی در این جمعیت معمولا کمتر از نصف مقدار توصیه شده در دستورالعملهای رژیم غذایی استرالیا است، آزمایشات بالینی قبلی یک رویکرد دارویی را اتخاذ کردهاند که در آن سالمندان رژیم غذایی خود را با ویتامین D یا قرصهای کلسیم مکمل میکنند تا احتمال از دست دادن استخوان را کاهش دهند.
محقق اصلی ساندرا ایولیانو از دانشگاه ملبورن و آستین هلث، با یک تیم بینالمللی از همکاران، غذاهای لبنی را که به طور طبیعی سرشار از کلسیم و پروتئین هستند، به رژیم غذایی منظم بیماران سالمند اضافه کردند. آنها دریافتند این مداخله ساده – افزایش مصرف لبنیات از حدود دو وعده در روز به 3.5 وعده در روز – منجر به کاهش قابل توجهی در شکستگیها شد.
این مطالعه کاهش 33 درصدی در همه شکستگیها، کاهش 46 درصدی در شکستگیهای لگن و کاهش 11 درصدی در زمین خوردنها را نشان داد که کاهش قابل توجهی بین سه تا پنج ماه پس از شروع آزمایش ارزیابی میشود.
دکتر ایولیانو امیدوار است که نتایج حاصل از کارآزمایی برای بهبود سیاست و عملکرد بالینی خوب در بخش مراقبت از سالمندان مورد استفاده قرار گیرد. او گفت: “ارائه غذاهای لبنی کافی در رژیم غذایی افراد مسن یک مداخله اثبات شده و یک رویکرد معقول برای کاهش بار شکستگی در کل جامعه است.
Rivkeh Haryono، متخصص تغذیه Dairy Australia گفت که نتایج کارآزمایی بالینی واضح است و مهمتر از همه، مجدداً تأیید کرد که مصرف سطوح کافی لبنیات در بزرگسالی نقش کلیدی در محافظت از سلامت استخوان و عضلات دارد.
منبع: