مطالعات جدید نشان میدهند مصرف مکملهای پروبیوتیک در دوران کودکی توسط زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک یا PCOS، دارای مزیتهای فراوانی است.
این بررسی مشاهده کرد که پروبیوتیکها و سینبیوتیکها در بهبود پروفایلهای هورمونی، سطوح لیپید و التهاب مرتبط با این بیماری، موثر بودند. این مسأله نشاندهنده پتانسیل پروبیوتیکها برای بهبود علائم سندرم تخمدان پلیکیستیک است.
PCOS ممکن است در مراحل اولیه رشد منشاء گرفته و بعداً در نوجوانی شدت پیدا کند، از این رو نظارت بر میکروبیوم و مکملهای اولیه پروبیوتیک در دوران کودکی و نوجوانی میتواند برای تعدیل دیسبیوز (Dysbiosis یا عدم تعادل گونههای میکروبی و کاهش تنوع میکروبی در میکروبیوم) به منظور جلوگیری و اصلاح PCOS مفید باشد.
شیوع PCOS
سندرم تخمدان پلیکیستیک یک بیماری بسیار شایع در میان زنان در سنین باروری است که تا 15% از جمعیت را تحت تأثیر قرار میدهد. در صورت داشتن هیپرآندروژنیسم بالینی (مقادیر بالای آندروژن در بدن و از نشانگان اولیه PCOS) یا بیوشیمیایی و عدم تخمکگذاری احتمال ابتلا به تخمدان پلیکیستیک بیشتر میشود. مشخص شده است که چاقی هم نقش مهمی در ایجاد این سندرم دارد. تحقیقات نشان میدهد که میکروبیوتای روده تاثیر بسیار زیادی در ایجاد و پیشرفت تخمدان پلیکیستیک دارد و میکروبیوم روده زنان مبتلا به PCOS با تنوع کمتری نسبت به زنان سالم مشخص میشود.
پس از تایید ارتباط بین چاقی، سندرم تخمدان پلیکیستیک و دیسبیوز ، مشخص شد که دیسبیوز بیشتر در زنان مبتلا به PCOS رخ میدهد. کاهش تنوع میکروبی در PCOS اغلب با کاهش باکتریهای مفید مانند لاکتوباسیلها و بیفیدوباکتریها همراه است و همچنین باعث افزایش باکتریهای بیماریزا مانند اشریشیا و شیگلا هم میشود.
بنابراین، یافتهها نشان میدهد که مکملهای پروبیوتیک حاوی چنین باکتریهایی ممکن است برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک مفید باشد، اما تاکید میشود که مطالعات بیشتری برای تایید این ارتباط مورد نیاز است.
منبع: