سهولت استفاده و بستهبندی جذاب در الویت مصرفکنندگان
مطابق نظرسنجی صورت گرفته توسط good natured، 72% از شرکتکنندگان به دلیل سهولت (70%)، صرفهجویی در زمان (40%)، و صرفهجویی در هزینه (21%)، به طور منظم از غذاهای آماده مصرف میکنند. علاوه بر تازگی که مهمترین نکته برای 73% از پاسخدهندگان بود، بستهبندی نیز نقش بسزایی در خرید اینگونه محصولات دارد. به گفته 86% از افراد، نمایان بودن محصول باعث میشود تمایل بیشتری به خرید آن داشته باشند. 77% مصرفکنندگان نیز بستهبندی پایدار را مهم میدانند و به عقیده بیش از 40٪، شرکت تولیدکننده موظف به ارائه بستهبندی سازگار با محیطزیست است.
آیا مصرفکننده برای محصول تازهتر هزینه بیشتری میپردازد؟
براساس تحقیقات جدید Deloitte، علیرغم افزایش قیمت مواد غذایی، 68% از مصرفکنندگان مایل به پرداخت هزینه بیشتر برای غذای تازه هستند، که نسبت به سال گذشته 7% افزایش یافته است. براساس این نظرسنجی، مصرفکنندگان بهطور متوسط 28٪ بیشتر برای غذای تازه نسبت به غذاهایی مانند کنسرو، غذاهای منجمد یا فرآوریشده پرداخت میکنند.
هزینه هنوز به شدت بر سبد خرید مصرفکنندگان تأثیرگذار است، درواقع 93% از مصرفکنندگان قیمت را عامل مهمی در خرید غذا میدانند. از طرفی، بسیاری از مصرفکنندگان مایل به پرداخت هزینه بیشتر برای برخی موادغذایی هستند زیرا الویت برای آنها تازگی و ارزش غذایی است. به گفته حدود 90% از مصرفکنندگان، غذای تازه آنها را خوشحال میکند، خطر ابتلا به بیماریها را کاهش میدهد، و به کاهش وزن کمک میکند. در همین حال، اهمیت برخی محرکهای خرید نسبت به سال گذشته کاهش یافته، برای مثال تنها 54% از مصرفکنندگان محصولات غیرGMO، و 47%، ارگانیک بودن را به عنوان یک عامل مهم در خرید محصول ذکر کردند، که نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
بعلاوه، ایمنی مواد غذایی برای تقریباً 90٪ از مصرف کنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است، بطوریکه 50% از آنها تاریخ انقضا را چک میکنند، 44% محصول را بررسی میکنند، و 37٪ همانطور که توصیه شده محصول را نگهداری و ذخیره میکنند. همچنین، میزان اعتماد مشتریان به فروشگاهها (37٪) برای ارائه غذای ایمن بالاتر از برندها (30٪) بود. همچنین تقریباً 40٪مصرفکنندگان خواستار اطلاعات دقیقی در مورد نحوه انتقال محصولات تازه از کارخانه به فروشگاه هستند.
ترجیحات نسل Z در خرید مواد غذایی چیست؟
طبق تحقیقات Morning Consult، تقریباً نیمی از بزرگسالان نسل زد خریدار اصلی مواد غذایی برای خانواده خود هستند، بنابراین تمرکز بر درک بهتر رفتارهای خرید نسل زد به برندها کمک میکند تا با افزایش سن این نسل شروع به ایجاد وفاداری کنند. در این بررسی مشخص شد نسل زد تمایل بیشتری نسبت به خرید آنلاین دارند. علاوه بر این، نسل زد نگرانی کمتری نسبت به هزینه مواد غذایی دارد. این احتمالاً به این دلیل است که خریداران این نسل برای خانوارهای یک یا دو نفره به جای خانوادههای بزرگتر خرید میکنند و تأثیر تورم بر خرید آنها کمتر است.
ارزش در حال تحول کدهای QR برای ارتقای تجربه مشتری
نظرسنجی اخیر CMSWire نشان داد که رتبهبندیها و بررسیهای محصول در فروشگاههای آنلاین درحال سرایت به سمت قفسههای فروشگاهی است. درحال حاضر بیشتر فروشندگان قصد دارند سیستمهای اطلاعات محصول و مدیریت محتوا (CMS) را پیادهسازی کنند تا اطلاعات محصول را با خریداران در فروشگاه به اشتراک بگذارند. این ترند به این معنی است که مصرفکنندگان به اصل اثبات اجتماعی – رتبهبندیها و بررسیها – دسترسی بیشتری دارند. با این حال، فراگیر بودن فنآوریهایی مانند کدهای پاسخ سریع (QR codes) برای برندها این امکان را فراهم میکند تا اطلاعات را به طور یکپارچه و آسان به مصرفکنندگان ارائه دهند.
ارزش UGC
محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) به تمام محتوایی که کاربر ایجاد میکند، از جمله پرسش و پاسخ، پستهای اجتماعی، رتبهبندیها و نظرات اشاره میکند. در حالی که برندهای B2C از نظر تاریخی از UGC به عنوان یک تاکتیک بازاریابی استفاده میکردند، شرکتهای B2B به پتانسیل آن برای جلب علاقه و خرید بیشتر اشاره کردهاند. این نوع محتوا به ایجاد اعتماد کمک میکند، به طوری که 76٪ از مشتریان یک محصول را براساس توصیه دیگری خریداری میکنند، زیرا اعتماد بیشتری به توصیههای سایر مشتریان نسبت به خود برندها دارند.
از آنجاییکه UGC بصورت آنلاین در دسترس است، خریداران فروشگاهی نیز میخواهند به همان اطلاعات موجود در وبسایت، از توضیحات دقیق گرفته تا رتبهبندیها و نظرات تولید شده توسط کاربر، دسترسی داشته باشند. در واقع، 84% از مصرفکنندگان اعتماد بیشتری نسبت به برندهایی که از UGC استفاده میکنند دارند.
کدهای QR پویا
موارد استفاده از این کدهای QR بسیار زیاد است، اتصال مشتری به وبسایت برند، تبادل اطلاعات تماس، اتصال به WiFi بدون وارد کردن رمز عبور، ارائه اطلاعات و بسیاری دیگر. پیشبینی میشود که بیش از 99 میلیون آمریکایی تا سال 2025 از گوشی هوشمند برای اسکن کدهای QR استفاده خواهند کرد. بازاریابان باید با افزودن کدهای QR به بستهبندی محصولات خود از این فرصت استفاده کنند.
بستهبندی “هوشمند” و افزودن کدهای QR تجربه و تعامل مشتری را بهبود میبخشد، بطوریکه مصرفکنندگان را قادر میسازد تا درباره محتویات آن بیشتر بیاموزند، از تخفیفها و کمپینها استفاده کنند، و به ویدیوها و دستورالعملهای مربوط به محصول دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، کدهای QR با اتصال خریداران به UGC، باعث افزایش وفاداری آنها میشود.
درنظرگرفتن ترجیحات مصرفکننده بهخصوص نسل جدید (Gene Z)، بهروزرسانی محصولات و بستهبندیهای آنها مطابق با سلیقه مشتری و تکنولوژیهای جدید مانند اضافه کردن کدهای QR، دسترسی به محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC)، و هر تغییری که تجربه مصرفکننده از خرید را بهتر و آسانتر کند، اعتماد و وفاداری مصرفکنندگان به برند را افزایش میدهد.
منابع: