امروزه آگاهی مصرفکنندگان به بحث سلامتی روده و تقویت سیستم ایمنی بدن، منجر به گرایش بیشتر آنها به سمت محصولات پروبیوتیک شده است.
به دلیل ناپایداری پروبیوتیکها طی فرآوری و عملیات حرارتی، تا به امروز امکان استفاده از آنها در بستهبندیهای اسپتیک وجود نداشته است. این ناپایداری و همچنین کاهش بقای پروبیوتیکها در طول نگهداری باعث عدم ارائه پروبیوتیکها در بستهبندی اسپتیک شده است به نحوی که تنها راه بهرهمندی از مزایای این محصولات نگهداری در دمای یخچال و در مدت زمان کوتاه است.
برای رفع این مشکل، دو شرکتSIG و AnaBio Technologies با توسعه فناوری مبتکرانه در این حوزه، اقدام به تولید نوشیدنی لبنی پروبیوتیک کردهاند که در دمای اتاق، برای مدت زمان طولانی قابل نگهداری است. این دو سازمان با ترکیب تکنولوژی ریزپوشانی (انکپسولاسیون) AnaBio و تکنولوژی پر کردن (فیلینگ) بصورت آرام SIG، محصول مغذی و دلپذیر حاوی پروبیوتیکهای زنده را در بستهبندی باکس پوچ پایدار، با استفاده راحت و آسان روانه بازار کردند.
به گفته بنیانگذار AnaBio Technologies، فناوری به ثبت رسیده انکپسولاسیون این شرکت سلولهای پروبیوتیک مانند سویههای لاکتوباسیلوس را با یک لایه محافظ پوشانده و به این ترتیب از سویهها در برابر دمای بالا در طول پردازش محافظت میکند. با مصرف محصول پروبیوتیک، این پوشش به طور طبیعی توسط آنزیمهای گوارشی شکسته شده و پروبیوتیک مورد نظر در اختیار روده کوچک قرار گرفته و مزایای سلامتی خود را ارائه میدهد.
شرکت SIG با تجربه و تخصصی که در حیطه پرکردن اسپتیک دارد، یکنواخت و همگن بودن سلولهای پروبیوتیک در هر بسته از محصولات با بالاترین کیفیت را تضمین میکند. Christoph Wegener مدیر ارشد این سازمان میگوید: از مزایای این راهحل جدید علاوه بر ماندگاری طولانی بدون نیاز به یخچال، میتوان به کاهش هزینههای توزیع، دسترسی آسان، و ضایعات کمتر برای خردهفروشان و همچنین مصرفکنندگان اشاره کرد.
نوشیدنیهای لبنی پروبیوتیک اسپتیک، انگیزه دائمی تولیدکنندگان را برای نوآوری جهت پاسخگویی به تقاضاهای در حال تغییر مصرفکننده نشان میدهند و در عین حال کیفیت بالای محصول و ماندگاری طولانیتری را در یکی از پایدارترین بستهبندیهای موجود در بازار (بستههای کارتنی اسپتیک) ارائه میکنند.
فرصتهایی که از این نوآوری و مشارکت پیشگامانه به وجود میآیند، بسیار متنوع هستند: از جمله ایجاد بخش محصولات جدید در بازارهای نوظهور که در آن نیاز به محصولات مغذی شدیدا احساس میشود. از این نتایج مثبت میتوان در جهت توسعه محصولات پروبیوتیکی که تا به امروز تصور میشد تنها باید به صورت تازه و در مدت زمان محدود مصرف شوند، استفاده کرد.
منبع: