آیا در زندگی احساس اضطراب و افسردگی دارید؟ ممکن است زمان استراحت و میان وعدههای لبنی فرا رسیده باشد!
لبنیات علاوه بر اینکه میتوانند به رفع گرسنگی کمک کنند، باعث بهتر شدن وضعیت جسمانی و ذهنی شما نیز میشوند. به لطف مواد مغذی ضروری موجود در شیر و سایر محصولات لبنی، ممکن است بین لبنیات و سلامت روان ارتباطی وجود داشته باشد.
درک استرس و سلامت روان
استرس امری سرگرم کننده نیست و به عنوان واکنش بدن شما به فشار، استرس میتواند منجر به علائم فیزیکی، ذهنی یا احساسی، از جمله سردرد، مشکل در خواب و… شود. به همین دلیل، استرس میتواند تأثیر ناخواستهای بر سلامت روان ما داشته باشد. هنگامی که استرس طولانی مدت درمان نشود، میتواند منجر به حملات پنیک، نوسانات خلقی، افسردگی و سایر نگرانیهای مربوط به سلامت روان شود.
بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت روان
ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت جسمانی نسبت به سلامت روانی قابل مشاهده تر است. اما این بدان معنا نیست که این پیوند از اهمیت کمتری برخوردار است.
رژیمهای غذایی نامناسب (اغلب سرشار از غذاهای تصفیه شده، قندهای افزوده شده، غذاهای سرخ شده و گوشتهای فرآوری شده) با افسردگی و اضطراب مرتبط است. در مقابل، رژیمهای مغذی و متعادل میتوانند به کاهش خطر یا بهبود مدیریت افسردگی و اضطراب کمک کنند. بخشی از این تاثیرات به محور روده-مغز مربوط میشود. غذاهای پرچرب، قند بالا و فوق فرآوری شده میتوانند منجر به عدم تعادل در میکروبیوتای روده شوند که به نوبه خود ممکن است باعث التهاب مضر در مغز شود. این همچنین ممکن است به تشدید استرس روانی کمک کند، که به نوبه خود عملکرد گوارش و پاسخ ایمنی را کاهش داده و یک چرخه آسیب زا ایجاد میکند. غذاهای تخمیر شده، سبزیجات، غذاهای سرشار از فیبر و سایر غذاهای سالم برای روده میتوانند به حفظ میکروبیوتای روده سالم کمک کنند و سلامت روانی مثبت را ارتقاء دهند که به نوبه خود به عملکرد مناسب گوارش و پاسخ ایمنی کمک میکند.
در مجموع، لبنیات میتواند بخشی کلیدی از یک رژیم غذایی سالم باشد که به داشتن ذهنی سالم کمک میکند.
چگونه تغذیه لبنیات ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارد؟
علاوه بر مواد مغذی لبنیات که از سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند، پروتئینهایی که انرژی را افزایش میدهند و کالچرهای زنده فعالی که سلامت روده را ارتقا میدهند، دلایل زیادی وجود دارد که میتوان لبنیات را به عنوان بخش کلیدی یک رژیم غذایی سالم در نظر گرفت. در اینجا برخی از اجزای لبنی وجود دارد که میتواند به طور خاص بر سلامت روان تأثیر مثبت بگذارد.
١. کلسیم: دریافت کلسیم بیشتر با کاهش استرس و اضطراب، مثبت تر شدن خلق و خوی و انعطاف پذیری بالاتر مرتبط است. این ممکن است به دلیل نقش کلسیم در تنظیم عملکرد انتقال دهندههای عصبی باشد. شیر، پنیر و ماست به ویژه ماست یونانی از محصولات لبنی حاوی کلسیم به شمار میروند.
٢. ویتامین D: مطالعات نشان میدهد که ممکن است ارتباطی بین کمبود ویتامین D و افزایش خطر اختلالات خلقی وجود داشته باشد. شیر سر شار از ویتامینD است.
٣. پروبیوتیکها: پروبیوتیک از میکروبیوم روده سالم پشتیبانی میکند و می تواند ارتباط محور روده و مغز را تقویت کند. انواع ماست مثل ماست یونانی و کفیر منابع خوبی از پروبیوتیکها هستند.
ارتباط بین تغذیه لبنیات و سلامت روان را نباید نادیده گرفت. در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید آنها را به خاطر بسپارید:
- استرس و سلامت روان اغلب دست به دست هم میدهند و بر شرایط کلی زندگی تأثیر میگذارند.
- رژیم غذایی نامناسب با افسردگی و اضطراب مرتبط است.
- رژیمهای مغذی و متعادل میتواند به کاهش خطر یا بهبود مدیریت افسردگی و اضطراب کمک کند.
- لبنیات میتواند بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم باشد. و مواد مغذی لبنی مانند کلسیم، ویتامین D و پروبیوتیکها میتوانند به تقویت ذهنی سالم کمک کنند.
- مشکلات لبنیات مانند عدم تحمل لاکتوز و آلرژی به لبنیات ممکن است بر رابطه فرد با لبنیات تأثیر بگذارد، اما مانع از داشتن یک رژیم غذایی سالم نمیشود.
شرایط سلامت روان پیچیده است. در حالی که تغییرات سبک زندگی مهم هستند و میتوانند احساس بهتری در ما ایجاد کنند. برای برخی افراد، تغییر رژیم غذایی یا ورزش نمیتواند جایگزین درمان یا داروی تخصصی شود. اگر شما یا شخصی که میشناسید به کمک نیاز دارید، با متخصص سلامت روان خود تماس بگیرید و برای کسب اطلاعات بیشتر و یافتن منابع مفید در مورد سلامت روان، میتوانید به وبسایت مراکز پیشگیری از بیماریها مراجعه کنید.
منبع:
https://www.usdairy.com/news-articles/dairy-and-mental-health