آکادمی اطفال آمریکا (AAP) با همکاری شورای ملی لبنیات، یک راهنمای تغذیه کودک تهیه کرد تا به والدین کمک کند تا بفهمند چه زمانی و چگونه میتوانند غذاهای خاصی را به فرزندان خود معرفی کنند. هرچند در نظر داشته باشید هر کودکی منحصر به فرد است و واکنش هر شخص به طعمی خاص متفاوت است. در اینجا اطلاعات و نکاتی در مورد شیر، پنیر و ماست، آورده شده است:
∙–۶ ماهگی: فقط شیر مادر
شیر مادر به عنوان تنها منبع تغذیه کودک شما در شش ماه اول زندگی توصیه میشود. برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه نمیشوند، شیرخشکهای غنی شده با آهن جایگزین مناسبی هستند. توصیه ما این است که با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا به کودک خود برای رشد سالم از جمله رشد مغز معرفی کنید، صحبت کنید.
۶–١٢ ماهگی: ماست و پنیر
توصیه می شود که شیر مادر تا یک سالگی منبع اصلی تغذیه برای رژیم غذایی کودک شما باشد. با این حال، هنگامی که کودک شما از نظر رشد آماده است، می توانید به تدریج غذاهای کمکی که حالت نیمه جامد یا نیمه مایع دارند را به آنها معرفی کنید. که به طور عمده غلات غنیشده برای نوزادان توصیه میشود. با این حال، طبق AAP، زمانی که کودک شما از نظر رشد آماده شد میتوانید غذاهای تک مادهای از هر گروه غذایی را به آنها معرفی کنید. برخی از نشانههای آمادگی عبارتند از:
- توانایی نشستن
- داشتن کنترل خوب سر
- باز کردن دهان برای قاشق
- توانایی انتقال غذا به پشت دهان برای بلعیدن
اولین غذاهای مصرفی کودک باید حاوی آهن و روی باشد، مانند غلات غنی شده و گوشتهای پوره شده. این غذاهای کمکی در ابتدا علاوه بر شیر مادر به مقدار کم باید مصرف شوند سپس به تدریج میتوانید بر تنوع و مقدار آن بیفزایید. در این مرحله، میتوانید سعی کنید کودک خود را با ماست، شیر پرچرب و پنیر کاتیج آشنا کنید (میزان وعده غذایی توصیه شده برای کودک ٨ تا ١٢ ماهه حدود یک چهارم تا نصف فنجان است). توجه داشته باشید که پذیرش یک غذای جدید از جانب کودکتان ممکن است به زمان نیاز داشته باشد، بنابراین نگران نباشید.
در حدود ٩ ماهگی، فرزندتان ممکن است آماده امتحان غذاهای انگشتی مانند یک وعده ١٥ گرمی از پنیر باشد.
١٢ ماهگی: شیر پرچرب
بعد از اولین تولد، فرزندتان میتواند شروع به مصرف شیر پرچرب کند. طبق گفته APP مصرف روزانه دو تا سه عده لبنی (نصف فنجان شیر یا ماست، ١٥ گرم پنیر) توصیه میشود.
منبع:
https://www.usdairy.com/news-articles/when-to-introduce-baby-to-milk-cheese-yogurt