مطالعات جدید دیگر فواید سلامتی پروبیوتیکها را نشان میدهد.
پروبیوتیکها بیشتر به دلیل توانایی در تقویت عملکرد سیستم ایمنی، کمک به هضم غذا، کنترل میکروارگانیسمهای مضر و کمک به جذب موادمغذی شناخته میشوند. اما تحقیقات نشان میدهد که پروبیوتیکها، از طریق محصولات لبنی تخمیری وارد بدن شده و همچنین میتوانند روشی مفید برای کنترل وزن، قند خون، سلامت استخوانها و ارتقا سیستم قلب و عروق و . . . باشند.
کنترل و مدیریت وزن
چاقی یکی از بزرگترین چالش سلامتی در آمریکا است. مطالعات اخیر مصرف پروبیوتیک و ماست را به کاهش وزن مرتبط دانسته اند. در یک بررسی که در سال 2018 روی 957 فرد طی سه تا دوازده هفته انجام شد، نشان داد که استفاده از پروبیوتیکها منجر به کاهش قابل توجهی در وزن بدن و درصد چربی میشود.
مطالعه دیگری در آمریکا روی 120877 زن و مرد آمریکا یی جهت بررسی تاثیر مصرف غذاهای فردی بر افزایش وزن در افراد بالای 24 سال انجام شد. مصرف چیپس و سیبزمینی سرخ کرده، گوشت فرآوریشده و نوشیدنیهای شیرینشده با شکر با افزایش قابل توجه وزن همراه بود، درحالیکه مصرف یک وعده ماست در روز با کاهش وزن متوسط 82/0 پوند در سال منجر شد. این مطالعه مشخص نکرد که ماست مصرف شده پروبیوتیک است یا نه. اگرچه، برخی کالچرهای ماست استاندارد لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس را پروبیوتیک در نظر میگیرند، زیرا در جهت سلامتی و افزایش تحمل لاکتوز عمل میکنند. داریوش مظفریان متخصص قلب و عروق و اپیدمیولوژیست آمریکایی، نویسنده این مطالعه، خاطرنشان کرد که وقتی ماست شیرین و ساده مقایسه شدند: هرکدام با کاهش وزن نسبی همراه بودند، اگرچه در زمان شیرین شدن، نیمی از مزایای آن ماست از دست رفت.”
کنترل قند خون
یکی دیگر از مشکلات بزرگ سلامتی در آمریکا، دیابت نوع دوم میباشد. دو مطالعه سیستماتیک مزایای پروبیوتیکها را در این حوزه نشان میدهد. مطالعهای در سال 2016، اثرات پروبیوتیکها بر قند خون در افراد با دیابت نوع دو را مورد ارزیابی قرار داد. نویسندگان این مطالعه هنگام مقایسه با گروه شاهد دریافتند که قند قبل از صبحانه (ناشتا) با مصرف پروبیوتیک به طور قابل توجهی پایین بود. متاآنالیزی متشکل از 17 مطالعه در سال 2015، نشان داد مصرف پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد، گلوکز ناشتا، انسولین پلاسما ناشتا و مقاومت به انسولین را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
سلامت استخوان
پوکی استخوان و به دنبال آن خطر شکستگی استخوان از نگرانیهای اصلی زنان یائسه است. یک تحلیل کانادایی در سال 2019 دو محصول تخمیر شده، ماست و پنیر و تاثیر انها بر سلامت استخوان را مقایسه کرد. متاآنالیزی شامل 102819 زن، تائید کرد که مصرف زیادتر ماست با کاهش خطر شکستگی لگن همراه است.
سلامت سیستم قلبی عروقی
در مطالعهای استرالیایی منتشر شده در سال 2019، زنان با میانگین سنی 50-45 از سال2001 تا 2016 پیگیری کرد. نتایج نشان داد که مصرف زیاد ماست و به طور کلی لبنیات تخمیری با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی همراه بود.
سرماخوردگی
اگرچه به اندازه دیگر مسائل سلامتی جدی نیست، اما عفونتهای دستگاه تنفسی مانند آنفولانزا آزاردهنده هستند، اما اغلب به نسخههای پزشکی غیرضروری منتهی میشوند و به طور تدریجی در بازدهی کارکنان تاثیر دارد. یک مطالعه منتشر شده در سال 2019، دو تحلیل از اثربخشی پروبیوتیکها در کاهش شیوع و مدت عفونتهای دستگاه تنفسی، تعداد دورههای آنتیبیوتیک و روزهای غیبت کارکنان گزارش شد.
ماست و کفیر از رایجترین منابع پروبیوتیکها هستند. با این حال، محصولات لبنی تخمیر شده، پروتیئن بالا، مواد معدنی و ویتامینهای ضروری و پروبیوتیکها را عرضه میکنند که میتوانند سلامت را در جنبههای مختلف تقویت کند.
منبع:
https://www.dairyfoods.com/articles/94089-probiotic-yogurt-can-help-with-weight-management-and-more