سازمان غذا و کشاورزی (FAO) سازمان ملل متحد در راستای شناخت اهمیت شیر به عنوان غذای جهانی و تشویق اذهان عمومی نسبت به مصرف شیر و لبنیات در رژیم غذایی روزانه 1 ژوئن را به عنوان روز جهانی شیر انتخاب کرده است. از مهمترین اهداف این روز ایجاد فرصتی برای توجه به فعالیتهای مرتبط با بخش لبنیات است.
برای نخستین بار، روز جهانی شیر در سال 2001 در سراسر جهان با حضور بسیاری از کشورها برگزار شد. از آن زمان، این رویداد سالانه در بیشتر کشورها با محوریت انتشار فعالیتهای مربوط به شیر و صنایع وابسته به آن برگزار میشود. افزایش آگاهی عمومی در مورد کلیه جنبههای شیر طبیعی از جمله منشا طبیعی آن، ارزش غذایی شیر و فرآوردههای لبنی و همچنین اهمیت اقتصادی آن، افزایش مشارکت مصرف کنندگان مختلف و کارمندان صنایع شیر بخش کوچکی از اهداف روز جهانی شیر محسوب میشود. دادههای FAO نشاندهنده پشتیبانی بخش لبنیات از معیشت بیش از یک میلیارد از مردم و مصرف آن توسط بیش از شش میلیارد نفر در سطح جهان است، لذا حمایت از معشیت و اجتماعات از دیگر اهداف روز جهانی شیر است.
انواع فعالیتهای تبلیغاتی از جمله توصیف اهمیت شیر به عنوان یک رژیم غذایی سالم و متوسط توسط فدراسیون بینالمللی لبنیات در وبسایت خود آغاز شده است. تعداد زیادی از اعضای سازمانهای بهداشتی در این جشن مشارکت میکنند تا با هم همکاری کنند تا پیام اهمیت شیر را در رژیم غذایی هر فرد از طریق فعالیتهای تبلیغاتی پخش کنند.
جشن روز جهانی شیر برای درک واقعیت شیر، جمعیت زیادی را تحت تأثیر قرار داده است. میتوان گفت که شیر منبع برجستهای از تمام مواد مغذی سالم مورد نیاز بدن شما است (کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، ید، آهن، پتاسیم، فولات، ویتامین A، ویتامین D، ریبوفلاوین، ویتامین B12، پروتئین، چربیهای سالم، و غیره). بعلاوه این یک رژیم غذایی بسیار پرانرژی است که انرژی فوری را در بدن ایجاد میکند زیرا حاوی پروتئینهایی با کیفیت بالا مانند اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب است.