روز جهانی غذا یک روز بینالمللی است که هر ساله در 16 اکتبر به افتخار تاریخ تاسیس سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) که در سال 1945 تاسیس شد، جشن گرفته میشود. این روز توسط کشورهای عضو سازمان بیستمین کنفرانس عمومی، در نوامبر 1979 نامگذاری شد. از آن زمان هرساله در بیش از 150 کشور مشاهده میشود و باعث افزایش آگاهی در مورد مسائل فقر و گرسنگی میشود. روز جهانی غذا به طور گستردهای توسط بسیاری از سازمانهای مربوط به امنیت غذایی جشن گرفته میشود، از جمله برنامه جهانی غذا و صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی.
هدف اصلی آن مقابله با گرسنگی جهانی و تلاش برای ریشهکن کردن گرسنگی در سراسر جهان است. این روز توسط همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد، جشن گرفته میشود.
از سال 1981، روز جهانی غذا هر ساله موضوعات متفاوتی را به منظور برجسته کردن زمینههای مورد نیاز برای اقدام و ایجاد تمرکز مشترک، در نظر میگیرد. بیشتر موضوعات مربوط به کشاورزی است، زیرا تنها سرمایه گذاری در کشاورزی – همراه با حمایت از آموزش و بهداشت – این وضعیت را تغییر میدهد.
موضوع روز جهانی غذا در سال 2019 ” گرسنگی صفر” بود، که با هدف اقداماتی برای ایجاد مقرون به صرفه و در دسترس بودن رژیمهای غذایی سالم. سازمان غذا و کشاورزی اظهار داشت که در دهههای اخیر، به دلیل شهرنشینی، جهانی شدن و افزایش درآمد خالص، ما عادات غذایی و رژیمهای غذایی خود را تغییر دادهایم. چرا که در حال حاضر تقریبا 815 میلیون نفر در سراسر جهان از سوتغذیه و گرسنگی رنج میبرند.
روز جهانی غذا در سال 2020، هفتاد و پنجمین سالگرد خود را در زمانی استثنایی نشان میدهد، در حالی که کشورهای جهان با تاثیرات گسترده همهگیری جهانی کووید 19 مقابله میکنند. وقت آن است که به آیندهای که باید با هم بسازیم بنگریم.