Search

9 مزیت نوشیدن کفیر که احتمالا نمی‌دانید

کفیر، یک غذای اصلی در بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان می‌باشد که به طور باورنکردنی در بخش سلامت محبوب شده است. این نوشیدنی سرشار از مواد مواد‌ مغذی و پروبیوتیک برای هضم و سلامت روده بسیار مفید است. به طوریکه می‌توان گفت بسیاری از مردم آن را مغذی‌تر از ماست می‌دانند. اما چرا باید کفیر بنوشیم؟ در اینجا به 9 مزیت شگفت‌انگیز کفیر می‌پردازیم.

۱. کفیر منبع فوق‌العاده‌ای از مواد‌ مغذی است

سرچشمه کفیر بخش‌هایی از اروپای‌ شرقی و جنوب ‌غربی آسیا است. نام آن از کلمه ترکی “keyif” گرفته شده است که به احساس خوب بعد از غذا اشاره دارد. کفیر به طور سنتی با شیر گاو یا بز تهیه می‌شود.

طی تقریباً ۲۴ ساعت میکروارگانیسم‌های موجود در دانه‌های کفیر تکثیر شده و با تجزیه قندهای موجود در شیر به کفیر تبدیل می‌شود. سپس می‌توان دانه‌ها از مایع خارج و مجددا استفاده کرد.

به عبارت دیگر، کفیر یک محصول نوشیدنی است، اما دانه‌های کفیر استارتر کالچرهایی هستند که برای تولید آن استفاده می‌شود. باکتری‌های اسید لاکتیک، لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کنند. این همان چیزی است که کفیر را مانند ماست ترش می‌کند، اما رقیق‌تر.

یک پیمانه کفیر کم چرب شامل ترکیبات زیر می‌باشد:

پروتئین: ۹ گرم

کلسیم: ۲۴٪ از مقدار روزانه  DV

فسفر: ۲۰٪  DV

ویتامین (B12): ٪۲۹ از DV

ریبوفلاوین (B2): ٪۲۵  DV

منیزیم: ۷٪ DV

ویتامینD : ٪۱۲ از DV

علاوه بر موارد بالا، کفیر بسته به نوع شیر مصرفی، حدود ۱۰۴ کالری، ۱۱.۶ گرم کربوهیدرات و ۳-۲ گرم چربی دارد.

از دیگر مزایای کفیر می‌توان به این مورد اشاره کرد که کفیر حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات زیست فعال از جمله اسیدهای آلی و پپتیدهایی است که برای بدن بسیار مفید هستند.

۲.کفیر یک پروبیوتیک قوی‌تری از ماست است

برخی از میکروارگانیسم‌هایی که به عنوان پروبیوتیک می‌شناسیم می‌توانند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشند. علاوه بر آن به هضم غذا، مدیریت وزن و سلامت روان کمک کنند. ماست شناخته‌ شده‌ترین غذای پروبیوتیک در رژیم غذایی غربی است، درحالی که کفیر در واقع منبع بسیار قوی‌تری است.

دانه‌های کفیر حاوی ۶۱ سویه باکتری و مخمر هستند و از این نظر آن‌ها را به یک منبع پروبیوتیک بسیار غنی و متنوع تبدیل می‌کند. سایر محصولات لبنی تخمیر شده از سویه‌های بسیار کمتری تولید می‌شوند و می‌توان گفت که حاوی مخمر نیستند.

۳. کفیر خواص ضد باکتریایی قوی دارد

اعتقاد بر این است که برخی از پروبیوتیک‌های موجود در کفیر می‌توانند از عفونت‌ها محافظت کنند که این شامل پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کفیری است که منحصر به کفیر است.

مطالعات نشان می‌دهد که این پروبیوتیک می‌تواند عامل بازدارنده رشد باکتری‌های مضر مختلف از جمله هیلکوباکتر پیلوری، سالمونلا و E. coli باشد. علاوه بر آن، کفیران، نوعی کربوهیدرات موجود در کفیر نیز دارای خواص ضد‌باکتریایی است.

۴.کفیر می‌تواند خطر پوکی استخوان را کاهش دهد

پوکی استخوان با زوال بافت آن مشخص می‌شود و یک نگرانی بزرک در اکثر کشورها نیز می‌باشد چراکه این بیماری به ‌ویژه در میان زنان مسن شایع است و در نتیجه خطر شکستگی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

یکی از موثرترین روش‌ها برای بهبود سلامت استخوان‌ها و کند کردن پیشرفت پوکی استخوان، اطمینان از دریافت کلسیم کافی است. کفیر پرچرب نه تنها منبع خوبی از کلسیم است، بلکه حاوی ویتامین K2 نیز هست که نقش اصلی در متابولیسم کلسیم دارد. در تحقیقات نشان داده شده است که مکمل K2 خطر شکستگی را تا ۸۱٪ کاهش می‌دهد.

۵. کفیر ممکن است در برابر سرطان ایمنی ایجاد کند

سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است و می‌توان گفت زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های غیرطبیعی بدن به ‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند، مانند تومور. اعتقاد بر این است که پروبیوتیک‌های موجود در محصولات لبنی تخمیر شده با تحریک سیستم ایمنی بدن، رشد تومور را کاهش می‌دهند. بنابراین، این نظریه می‌تواند درست باشد که کفیر با سرطان مبارزه می‌کند.

یک مطالعه در مورد نقض حافظتی کفیر، نشان داد که عصاره کفیر تعداد سلول‌های سرطان سینه انسان را تا ۵۶٪ کاهش می‌دهد، در حالی که این مقدار برای ماست ۱۴٪ برآورد شده بود. البته این ادعا، به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

۶.  پروبیوتیک‌های کفیر ممکن است به انواع مشکلات گوارشی کمک کنند

پروبیوتیک‌هایی مانند کفیر می‌توانند به بازگرداندن تعادل باکتری‌های مفید روده کمک کنند. به همین دلیل، آن‌ها می‌توانند در درمان بسیاری از انواع اسهال موثر باشند. علاوه بر این، شواهد فراوان نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها و غذاهای پروبیوتیک توانایی کاهش بسیاری از ناراحتی‌های گوارشی را دارند.

۷. کفیر مقدار لاکتوز کمی دارد

همانطور که می‌دانید، محصولات لبنی معمولا حاوی قند طبیعی به نام لاکتوز می‌باشند. بسیاری از افراد، به ویژه بزرگسالان، قادر به تجزیه و هضم این قند نیستند که به این حالت عدم تحمل لاکتوز می‌گویند.

در محصولات لبنی تخمیری، مانند کفیر و ماست، باکتری‌های اسید لاکتیک، لاکتوز موجود در شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کنند، بنابراین این محصولات در مقایسه با شیر، لاکتوز بسیار کمتری دارند. آن‌ها همچنین حاوی آنزیم‌هایی هستند که توانایی تجزیه بیشتر لاکتوز را دارند. به همین دلیل است که معمولاً کفیر حداقل در مقایسه با شیر معمولی توسط افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به خوبی تحمل می‌شود.

۸. کفیر ممکن است علائم آسم و آلرژی را بهبود ببخشد

واکنش‌های آلرژیک در اثر پاسخ‌های التهابی در برابر غذاها یا یک سری از مواد خاصی ایجاد می‌شود. افرادی که دارای سیستم ایمنی بیش از حد حساس هستند بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی بوده و در نتیجه می‌تواند شرایطی مانند آسم را تحریک کند. در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که کفیر پاسخ‌های التهابی مربوط به آسم و آلرژی را سرکوب می‌کند. مطالعات انسانی برای بررسی بهتر این اثرات مورد نیاز است.

۹.کفیر به راحتی در خانه تهیه می‌شود

اگر در مورد کیفیت کفیر فروشگاهی مطمئن نیستید، به راحتی می‌توان آن را در خانه همراه با میوه‌های تازه تهیه کرد. دانه‌های کفیر در برخی از فروشگاه‌های موادغذایی قابل دسترس است. به خاطر داشته باشید که دانه‌های کفیر برای لبنیات با نوشیدنی‌های غیر لبنی متفاوت است.

کلمات کلیدی: کفیر / ترکیبات زیست فعال / پپتیدهای زیست فعال / پروبیوتیک / عدم تحمل لاکتوز / فواید تغذیه‌ای لبنیات

منبع:

https://www.healthline.com/nutrition/improve-gut-bacteria?slot_pos=article_1&utm_source=Sailthru%20Email&utm_medium=Email&utm_campaign=authoritynutrition&utm_content=2022-03-31&apid=34891140&rvid=3deb107074e49a41ab3e70ac35ab574967df617029963b5a8f5d98608c823de3#TOC_TITLE_HDR_2